Swoją karierę kawową rozpoczął w 2013 roku w krakowskiej kawiarni Tektura i tam „zaraził się” kawą. Od tamtego czasu jego droga edukacji w tym temacie się potoczyła dość prężnie, bo kolejnym miejscem była Wesoła Cafe i następnie już samo źródło – w 2014 roku rozpoczął pracę w palarni kawy Coffeeproficiency. W między czasie uczestniczył w Mistrzostwach Polski Brewers Cup 2015 oraz jest wicemistrzem La Marzocco Barista Chellenge 2015. Jest również jednym z współorganizatorów Pro Infuzja Barista Challenge. Aktualnie jest współwłaścicielem lokalu i marki COFFEECE.

Wyróżnienia:

Certyfikat pierwszego i drugiego stopnia cuppingu. Certyfikat z podstaw wypalania kawy, komponowania mieszanek oraz oceny zielonego ziarna. W obu przypadkach certyfikujący Filip Bartelak.

Certyfikat zaawansowanych technik Latte Art. Certyfikujący Michał Pluta.

Wracamy!